21Wij stellen 4 vragen aan Amsterdamse D66 leden. In quarantaine. We moeten nog even volhouden. Maar het eind gloort. Wij ronden dan ook af met de vraag; wat is het eerste wat je gaat doen in Amsterdam als straks alles weer mag?

Jelt Pekaar is voorzitter van de Jonge Democraten Amsterdam en student aan de Academie voor Theater en Dans. 

 

Hoe gaat het met je?
Voordat we in deze intelligente lockdown terecht kwamen ben ik afgereisd naar Zeeland. Dat thuiszitten doe ik namelijk toch liever met genoeg ruimte en het gezelschap van familie, dan alleen in een studentenkamer van een paar vierkante meter. Ik zit nu een paar weken in Zierikzee en het gaat erg goed met mij! Daarnaast is mijn studentenleven ook flink in kwaliteit toegenomen, want mijn ouders kunnen veel lekkerder koken dan ik. Het aanbod van mijn opleiding is momenteel kleiner, waardoor ik veel tijd kan steken in lezen, een rondje fietsen en campagne voeren, want ik heb mij kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de Jonge Democraten.

Wat (een les, een gewoonte, een voorwerp) neem je mee uit deze crisis?
Deze crisis heeft mij opnieuw geconfronteerd met het feit dat de mensheid eigenlijk enorm kwetsbaar is. We ontwikkelen ons razendsnel, mogelijkheden en kansen groeien en uitdagingen zijn steeds vaker slechts een kwestie van politieke keuzes; de wereld leek aan onze voeten te liggen en dan ineens komt Moeder Natuur om de hoek kijken om onze bijna goddelijke, onschendbare houding te relativeren. Dit is volgens mij een terechte oproep die wij serieus moeten nemen.


Wat neem je níet mee uit deze crisis?

Als deze nare situatie achter de rug is, dan ga ik één ding absoluut niet missen: het de hele dag voor je laptop zitten. Wat betreft online communiceren zijn er een hoop deuren voor mij open gegaan, maar het heeft mij vooral ook doen realiseren hoe waardevol fysiek, menselijk contact is.

Wat is het eerste dat je in Amsterdam gaat doen als alles weer mag?
Ik kijk er dus ook erg naar uit om mijn familie en vrienden weer te omhelzen en een gesprek te kunnen voeren zonder dat er pixels tussen zitten. Zodra deze situatie voorbij is, dan is dat denk ik ook het eerste wat ik ga doen in Amsterdam; met mijn JD-vrienden op een terras in het zonnetje bier drinken en ervan genieten dat we in alle gezondheid en vrijheid het leven kunnen vieren!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.