Wij stellen 4 vragen aan Amsterdamse D66 leden. In quarantaine. We moeten nog even volhouden. Maar het eind gloort. Wij ronden ook af met de vraag; wat is het eerst wat je gaat doen in Amsterdam als straks alles weer mag?

Elise Moeskops is afdelingsvoorzitter van D66 Amsterdam en zij is mede-eigenaar van een restaurant in Amsterdam Noord. 

 

Hoe gaat het met je?
Alle clichés zijn van toepassing: naar omstandigheden goed. Gelukkig gezond. Hoop dat het niet te lang gaat duren. Etcetera. Met twee restaurants en een promotiebureau voor eet- en drinkmerken, staat mijn zakelijke en financiële leven volledig op zijn kop. Maar we klunen door en gelukkig ben ik van nature een optimistisch mens; we komen hier uiteindelijk vast sterker uit. Kwestie van even echt schouders eronder en super dankbaar zijn dat we zo ontzettend geholpen worden door de overheid en onze naasten.

Wat (een les, een gewoonte, een voorwerp) neem je mee uit deze crisis?
De warmte en het gevoel van samen tegen de onverwachte tegenslag. De hoeveelheid gasten van de restaurants die hun steun hebben betuigd is echt te gek. De creatieve manieren van samenwerking met leveranciers is inspirerend. Gewoon omdat blijkbaar of je restaurant of jijzelf echt een rol in iemands leven speelt, vaak zonder dat je je dat zo realiseerde.

Wat neem je níet mee uit deze crisis?
Poeh, ik vind het nog best vroeg om dat te beantwoorden. Ik ben in de verwende positie dat dit de eerste keer in mijn leven is dat ik financiële zorgen heb. Maar daar kan ik best weer zonder, kan ik je verklappen.

Wat is het eerste dat je in Amsterdam gaat doen als alles weer mag?
Knuffelen! Ik realiseer me nu pas hoe ontzettend aanhalig ik ben naar mijn vrienden. En juist nu, mag dat niet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.